Det är en dröm hos många att bo permanent på en båt men en del har förverkligat den drömmen. Att bo på en segelbåt kan kräva uppoffringar såsom fast arbete eller tillgång till all den service som boende på land ger. Att bo på en båt kräver en omvärdering av det moderna livet vi åtnjuter i vårt konsumtionssamhälle. Det är ett absolut måste att minska antalet prylar rejält och använda det begränsade utrymmet på båten till vad som är nödvändigt, såsom verktyg och reservdelar. I och med detta tvingas den som bor på en segelbåt att minska sin konsumtion och prioritera endast vad som är viktigt.

Att leva minimalistiskt innebär att leva kostnadseffektivt. Det handlar om att göra rätt prioriteringar och att försöka att köpa endast det som är viktigt. Det är också viktigt att hålla kostnaderna nere genom att till exempel ankra vid stadskajer (som ofta är gratis), hålla matkostnaderna nere genom att äta ombord och genomföra de flesta reparationer själva.

Att hålla en båt i gott skick är lika viktigt som att hålla en bostad på land i gott skick. Hos K3 Golv kan du få hjälp med alla olika typer av jobb gällande golv. Om du vill ha ett klassiskt vackert parkettgolv eller ett golv av massiva plankor kan K3 Golvläggning Stockholm hjälpa dig. De gör ett professionellt jobb som du garanterat kommer att bli nöjd med. K3 Golv arbetar med många olika material samt tekniker från linoleummatta till massiva trägolv till konkurrenskraftiga priser. Vackra golv i en bostad är en ekonomiskt klok investering och kommer definitivt höja värdet på din fastighet.

Att bo på en båt ger privilegiet att alltid ha en havsutsikt och att vara nära naturen. Det finns dessutom flera olika typer av båtar att välja mellan. Vissa föredrar att leva i en motorbåt som kan vara lika bekväm och nästan lika stor som en lägenhet. Oavsett båt måste du vara förberedd på ett enklare liv samt mycket arbete för båtens underhåll. Värmekällan är viktig i en båt och med en motorbåt eller husbåt kan man exempelvis installera en kamin som det går att elda pellets i.

Att leva i en husbåt på vintern är många gånger varmare än i en lägenhet. Genom att installera till exempel en varmluftspump och en Nibe-panna kommer husbåten att hållas varm. Snön kan vara besvärlig och rören kan frysa under köldknäppar men det kan även hända med bostadshus på land.

Att besluta sig för att flytta ombord på en båt kommer att förändra livet. Att kunna segla dit du vill (när ekonomin tillåter det), att leva mer ärligt och minimalistiskt, samt att vara nära hav och natur ger oerhört mycket för själen. Oavsett om du lever på en husbåt eller motorbåt i en marina eller ger dig ut på äventyr med din segelbåt kommer ditt liv att vara friare än du någonsin anat. Att släppa alla måsten och leva på en båt är en frihet som fler borde försöka prova på.