Snart är semestern här och det är mångas högsta dröm att kunna semestra på hemmaplan med båt. Om det är din dröm men du inte riktigt har hela kapitalet kan du alltid låna det sista du behöver. Hos Lånakuten.com kan du jämföra olika snabblån. Snabblån passar perfekt om du behöver snabba pengar och du kan låna allt från någon tusenlapp till större belopp. Tänk på att alla pengar du lånar ska betalats tillbaka och att det kostar att låna pengar.

Lär dig allt om sjöliv

När du ska köpa en ny båt kan du köpa en begagnad eller en helt ny. Om du köper en begagnad båt ska du vara noga med att undersöka den för att inte få någon obehaglig överraskning senare. Om du inte har någon större erfarenhet av sjölivet är det bra om du lär dig allt vad det innebär, allt från hur du sköter om båten till vad du behöver för utrustning på sjön. När du har köpt en ny båt är det viktigt att du lär känna båten innan du drar ut på någon längre tur.

Ha alltid koll på vädret

När du väl har din båt är det dags att planera semestern. För att få en lyckad båtsemester finns det några bra tips som du kan ta med dig. Innan du åker ut är det bra att ta reda på vilket sjöväder som väntas. Ta reda på vad de aktuella prognoserna säger. Följ också väderprognoserna under tiden du är ute och planera din färd utifrån vädret. Att ta en extra titt på säkerhetsutrustningen är något du bör göra. Ombord bör det finnas brandsläckare, livboj, flytvästar till alla, nödraket och första förbandslåda. Beroende på vart du tänker lägga till kan det vara bra att ta med dig bergskilar och en hammare för att kunna lägga till överallt.

Planera båtturen

Att hålla dig i farleden så långt det är möjligt är att föredra och följ sjömärkningen. När du viker av från farleden ska du tänka på att vattendjupet kan variera ganska mycket beroende på landhöjningar och vattenstånd. Att ha ett ekolod kan vara bra. Då kan du hålla koll på dolda grynnor och grund. Det är speciellt viktigt om det är ett lågt vattenstånd. Planera alltid båtturen innan och berätta för någon vart du beger dig. Sverige har väldigt natursköna vatten. Göta kanal, Stockholms skärgård, Ostkusten Västkusten, Vänern, Vättern Gotland och Öland är några av Sveriges pärlor som du kan utforska närmare.